FARO® QuantumS mérőkarok

3D MÉRŐKAROK - 6 VAGY 7 TENGELYES


A FARO® legújabb terméke tovább erősíti a gyártó elkötelezettségét a legmagasabb nemzetközi minőségi előírások mellett. A világ egyik legmegbízhatóbb ipari 3D mérő- és képalkotó rendszereit, konstrukciós BIM/CIM megoldásait, biztonsági alkalmazásait és 3D-s digitalizáló eszközeit szállító gyártó bemutatta legújabb termékét a FARO® QuantumS FaroArm® készüléket. Ez a következő generációs FaroArm® portfóliójának egyik hírnöke.

Az új FARO® Quantum mérőkarok az egyedüliek, amelyek megfelelnek a szigorú ISO 10360-12:2016 szabványnak. A FARO® cégnek ez nem volt elég, olyan mérőkarokat fejlesztettek ki, amelyek bármilyen szempontból is versenytárs nélküliek a piacon. Ezek a mérőkarok a legpontosabbak a világon, ugyanakkor a legkönnyebbek is, hogy a szkennelés se legyen fárasztó.

A Quantum mérőkarokhoz csatlakoztatható FARO® Blu lézer szkennerek szintén új fejlesztések, műszaki adataik még a híres FARO® Edge HD szkennerétől is jobbak. A kék-lézeres technológiával a FARO® Blu HD szkenner például másodpercenként már akár 600.000 pont felvételére is képes, hogy csak egy paramétert említsünk. Az új Quantum mérőkarok három családot alkotnak, QuantumS, QuantumM és QuantumE néven, melyek csak a pontosság és az ár terén különböznek egymástól. A QuantumS és QuantumM elérhető 6 és 7 tengelyes, a QuantumE csak 7 tengelyes kivitelben. A mérési tartomány pedig ennél a típusnál 4 féle mérettel 1.5 métertől 4.0 méterig terjed.


Dokumentáció:
FARO® QuantumS részletes leírás (.pdf - angol nyelvű)
FARO® QuantumS részletes leírás (.pdf - magyar nyelvű)


Használhatóság:
A FARO® QuantumS irányítása egyszerű, köszönhetően a 20%-os súlycsökkentésnek. Az eszköz könnyen használható és gyorsan üzembe helyezhető, ugyanis a rendszernek nincs szüksége felfutási időre. Ez pedig nagyobb hatékonyságot jelent a mérések során, legyen szó a gyártásközi ellenőrzésekről, vagy a konstrukciótervezés során végzett mérésekről.

Hordozhatóság:
A FARO® QuantumS-nek nem jelent akadályt a folyamatos működtetés, ipari szintű vezeték nélküli kapcsolattal rendelkezik, illetve cserélhető akkumulátorokkal. Így szabadon hordozható, az akkumulátorok pedig gyorsan és könnyedén cserélhetők.

“A FARO elkötelezett a megújulás és az ipari fejlesztések iránt. A vállalat célja, hogy minőségi és hatékony termékeivel vezesse az iparágat az újabb generációs megoldások felé.” – jelentette ki Joseph Arezone, Kereskedelmi Vezető. “Épp ezért fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket dobjunk piacra, melyek tükrözik elképzeléseinket és megfelelnek a legszigorúbb szabványi és törvényi előírásoknak, így az ISO 10360 – 12:2016-nak és az IEC 60068-2-nek. A mérőkarok felhasználóinak is fel kell ismernie, mennyire fontosak ezek a követelmények, és olyan termékeket kell vásárolniuk és alkalmazniuk, amelyek megfelelnek ezeknek a kihívást jelentő előírásoknak.”

A legfontosabb tulajdonságok, jellemzők:
 • Mérési tartományok: 1,5 - 2,5 - 3,0 - 3,5 - 4 m átmérőjű gömb
 • SPAT pontosság: 0,012 mm-től
 • Tartozékok: 3 és 6 mm-es egyedi tapintók csak a Quantumhoz, rögzítő talp, akkumulátor, kábelek, hordozó doboz, kalibrációs jegyzőkönyv, minőségi tanusítvány
 • AutoSleep funkció - a használaton kívüli alkatrészek kikapcsolása
 • Vezeték nélküli kapcsolat a számítógéppel: Bluetooth és WiFi
 • 8 ponton működő, gyors hőmérséklet-kompenzáció
 • 1 vagy 2 akkumulátorról is működtethető
 • Rendkívül alacsony tömeg
 • <<< FARO® Mérőkarok...

  FARO® Mérőkarok, mérőgépek

  Visszahívást kérek

  Cím
  1224 Budapest, Dózsa György út 105.
  Telefon
  +36-1-424-1705
  Nyitva tartás
  Iroda és raktár - Hétfő-Csütörtök - 8.00-15.00-ig
  Péntek - 8.00-14.00h között
  (Telefonos elérhetőség hétfőtől szombatig 7.30-18.00 óra között: 06 30 / 9349-611 )
  Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk