FARO® Trek

Autonóm mobil robot – Automatizált lézerszkennelés – Innovatív megoldás


A FARO® Trek a Boston Dynamics Spot autonóm működésre képes robotjának és a FARO® FocusS térszkenner integrációjából jött létre. A mobil robot önállóan navigál forgalmas és dinamikusan változó környezetekben és rendkívül pontos pontfelhő állományok rögzítését teszi lehetővé.

A Spot Autowalk funkciójának köszönhetően a robot egy előre betanított útvonalon a környezet változásaihoz adaptálódva hordozza végig a szkennert és a kijelölt helyeken megállva elkészíti a szükséges számú pontfelhőt.
A FARO® Trek közvetlen emberi irányítás nélkül kerüli el az akadályokat, így egy automatizált, többször megismételhető munkafolyamatot tesz lehetővé a térben összekapcsolt 3D pontfelhő állományok rögzítéséhez.
A FARO® Trek főbb jellemzői

Produktivitás
 • Az autonóm szkennelés lehetővé teszi a munkavállalok felszabadítását más, értékesebb feladatok elvégzésére.
 • Folyamatos információ áramlás
 • Pontos és megbízható információk szolgáltatása az érdekelt feleknek a projekt megvalósítása során;
 • Gyors összehasonlítás
 • A különböző időben készült pontfelhők gyors, automatikus összehasonlításával egyszerűen beazonosíthatók a különböző fázisok közötti eltérések;
 • A minőség javítása
 • A 3Dtervek és modellek könnyen és gyorsan összehasonlítók a megvalósult állapotról készült pontfelőkkel, így az esetleges eltérések azonosíthatók és még a kivitelezés során javíthatók.
 • Pontosság és következetesség
 • A betanított útvonalon kijelölt szkennelési pontok biztosítják, hogy az adatrögzítés mindig ugyanazon a helyen történjen.


 •     Alkalmazási területek

  Folyamatos felügyelet a minőség-ellenőrzéséhez
  Szkennelje be a munkaterület mindig ugyanazokról a helyekről, így a kivitelezés bármely szakaszában egyszerűen összehasonlíthatja a pontfelhő adatokat egymással, a korábban készült állományokkal vagy a tervezési modellel.

  Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje az projekt előrehaladását és biztosítsa a pontosságot nagy szerkezetek (pl.: többszintes kereskedelmi épületek, kórházak, adatközpontok, energetikai létesítmények stb.) építésekor – mindezt anélkül, hogy elvonná a dolgozókat a napi feladataiktól. A felhőalapú szolgáltatásnak köszönhetően a rögzített adatokat megoszthatja a szakági tervezőkkel vagy partnereivel a kiterjedt együttműködés érdekében.

  As-Built modellezés - Digitális iker az eszköz- és létesítmény üzemeltetéshez
  Az építési projekt lezárultával az elkészült épületről készült részletgazdag pontfelhőt és/vagy az abból készült 3D modellt szállítsa a tulajdonosoknak építési dokumentációként, vagy használja a végleges adatokat a létesítmény üzemeltetés területén az épület teljes élettartama alatt.

  További információkért keresse kollégáinkat!

  Gábriel Miklós, alkalmazástechnikai mérnök
            Tel.: +36 70 941 3611, Email: miklos.gabriel@sidextrade.hu


  <<< FARO® Mobil szkennerek...

  FARO® Mobil szkennerek

  Visszahívást kérek

  Cím
  1224 Budapest, Dózsa György út 105.
  Telefon
  +36-1-424-1705
  Nyitva tartás
  Iroda és raktár - Hétfő-Csütörtök - 8.00-15.00-ig
  Péntek - 8.00-14.00h között
  (Telefonos elérhetőség hétfőtől szombatig 7.30-18.00 óra között: 06 30 / 9349-611 )
  Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk