FARO®QuantumM Max mérőkarok

3D MÉRŐKAROK - 6 VAGY 7 TENGELYES


A FARO® legújabb terméke tovább erősíti a gyártó elkötelezettségét a legmagasabb nemzetközi minőségi előírások mellett. A világ egyik legmegbízhatóbb ipari 3D mérő- és képalkotó rendszereit, konstrukciós BIM/CIM megoldásait, biztonsági alkalmazásait és 3D-s digitalizáló eszközeit szállító gyártó bemutatta legújabb termékét a FARO® QuantumM Max FaroArm® koordináta mérőkart. Ez a következő generációs FaroArm® portfóliójának egyik hírnöke, de valójában egy háromtagú család egyik tagja.

Az új FARO® Quantum mérőkarok megfelelnek a szigorú ISO 10360-12:2016 szabványnak. A FARO® cégnek ez nem volt elég, olyan mérőkarokat fejlesztettek ki, amelyek bármilyen szempontból versenytárs nélküliek a piacon. Ezek a mérőkarok a legpontosabbak a világon, ugyanakkor a legkönnyebbek is, hogy a szkennelés se legyen fárasztó.

A Quantum Max mérőkarokhoz csatlakoztatható FARO® Blu Max lézer szkennerek szintén új fejlesztések, műszaki adataik még a híres FARO® Blu HD szkennerétől is jobbak. A kék-lézeres technológiával a FARO® Blu Max HD szkennerek például másodpercenként már akár 1.200.000 pont felvételére is képesek, hogy csak egy paramétert említsünk.

Az új Quantum Max mérőkarok három családot alkotnak, QuantumS Max, QuantumM Max és QuantumE Max néven, melyek csak a pontosság és az ár terén különböznek egymástól. A QuantumS Max és a QuantumM Max elérhető 6 és 7 tengelyes, a QuantumE Max csak 7 tengelyes kivitelben. A mérési tartomány választéka az összes típusnál 2.0 métertől 4.0 méterig terjed, 5-féle mérettel.


Dokumentáció

FARO® Quantum Max mőrőkarok és FAROBlu Max szkennerfejek
FARO® Quantum Max mérőkarok és FAROBlu Max szkennerfejek dokumentációjának letöltése (6,2 MB)

Használhatóság

A FARO® QuantumM Max irányítása egyszerű, köszönhetően a 20%-os súlycsökkentésnek. Az eszköz könnyen használható és gyorsan üzembe helyezhető, ugyanis a rendszernek nincs szüksége felfutási időre. Ez nagyobb hatékonyságot jelent a mérések során, legyen szó a gyártásközi ellenőrzésekről, vagy a konstrukciótervezés során végzett mérésekről.


Hordozhatóság

A FARO® QuantumM Max-nek nem jelent akadályt a folyamatos működtetés, ipari szintű vezeték nélküli kapcsolattal rendelkezik, illetve cserélhető akkumulátorokkal. Így szabadon hordozható, az akkumulátorok pedig gyorsan és könnyedén cserélhetők.

“A FARO elkötelezett a megújulás és az ipari fejlesztések iránt. A vállalat célja, hogy minőségi és hatékony termékeivel vezesse az iparágat az újabb generációs megoldások felé.” – jelentette ki Joseph Arezone, Kereskedelmi Vezető. “Épp ezért fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket dobjunk piacra, melyek tükrözik elképzeléseinket és megfelelnek a legszigorúbb szabványi és törvényi előírásoknak, így az ISO 10360 – 12:2016-nak és az IEC 60068-2-nek. A mérőkarok felhasználóinak is fel kell ismernie, mennyire fontosak ezek a követelmények, és olyan termékeket kell vásárolniuk és alkalmazniuk, amelyek megfelelnek ezeknek a kihívást jelentő előírásoknak.”

A legfontosabb tulajdonságok, jellemzők

 • Mérési tartományok: 2,0 - 2,5 - 3,0 - 3,5 - 4,0 m átmérőjű gömb;
 • Hosszmérési pontosság: 0,027 mm-től, a teljes mérési térfogatra;
 • Tartozékok: 3 és 6 mm-es egyedi iProbe tapintók, rögzítő talp, akkumulátor, kábelek, hordozó doboz, kalibrációs jegyzőkönyv, minőségi tanúsítvány;
 • AutoSleep funkció - a használaton kívüli alkatrészek kikapcsolása;
 • Vezeték nélküli kapcsolat a számítógéppel: Bluetooth és WiFi;
 • 8 vagy 9 ponton működő, gyors hőmérséklet-kompenzáció;
 • 1 vagy 2 akkumulátorról is működtethető;
 • Rendkívül alacsony tömeg;

 • További információkért keresse kollégáinkat!

  Bereczki Zoltán, képviseleti vezető
            Tel.: +36 30 297 4978, Email: faro@sidextrade.hu

  Zámbó Kornél, termékfelelős
            Tel.: +36 30 410 8172 , Email: kornel.zambo@sidextrade.hu

  Gábriel Miklós, alkalmazástechnikai mérnök
            Tel.: +36 70 941 3611, Email: miklos.gabriel@sidextrade.hu  <<< FARO® Mérőkarok...

  Visszahívást kérek

  Cím
  1224 Budapest, Dózsa György út 105.
  Telefon
  +36-1-424-1705
  Nyitva tartás
  Iroda és raktár - Hétfő-Csütörtök - 8.00-15.00-ig
  Péntek - 8.00-14.00h között
  (Telefonos elérhetőség hétfőtől szombatig 7.30-18.00 óra között: 06 30 / 9349-611 )
  Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk