FARO® QuantumE mérőkarok

3D MÉRŐKAROK - CSAK 7 TENGELYES


A FARO® legújabb terméke tovább erősíti a gyártó elkötelezettségét a legmagasabb nemzetközi minőségi előírások mellett. A világ egyik legmegbízhatóbb ipari 3D mérő- és képalkotó rendszereit, konstrukciós BIM/CIM megoldásait, biztonsági alkalmazásait és 3D-s digitalizáló eszközeit szállító gyártó bemutatta legújabb termékét a FARO® QuantumE FaroArm® készüléket. Ez a következő generációs FaroArm® portfóliójának egyik hírnöke.

Az új FARO® Quantum mérőkarok az egyedüliek, amelyek megfelelnek a szigorú ISO 10360-12:2016 szabványnak. A FARO® cégnek ez nem volt elég, olyan mérőkarokat fejlesztettek ki, amelyek bármilyen szempontból is versenytárs nélküliek a piacon. Ezek a mérőkarok a legpontosabbak a világon, ugyanakkor a legkönnyebbek is, hogy a szkennelés se legyen fárasztó.

A Quantum mérőkarokhoz csatlakoztatható FARO® Blu lézer szkennerek szintén új fejlesztések, műszaki adataik még a híres FARO® Edge HD szkennerétől is jobbak. A kék-lézeres technológiával a FARO® Blu HD szkenner például másodpercenként már akár 600.000 pont felvételére is képes, hogy csak egy paramétert említsünk. Az új Quantum mérőkarok három családot alkotnak, QuantumS, QuantumM és QuantumE néven, melyek csak a pontosság és az ár terén különböznek egymástól. A QuantumS és QuantumM elérhető 6 és 7 tengelyes, a QuantumE csak 7 tengelyes kivitelben. A mérési tartomány, itt a QuantumE esetében 3 féle mérettel 2.5 métertől 4.0 méterig terjed.Dokumentáció:
FARO® QuantumE részletes leírás (.pdf - angol nyelvű)
FARO® QuantumE részletes leírás (.pdf - magyar nyelvű)Tulajdonságok és előnyök


Tanúsítvány, hogy megfelel a legszigorúbb ISO 10360-12:2016 mérési szabványnak
A Quantum Arms az első olyan mérőkar család a piacon, amely megfelel az ISO 10360-12:2016 követelményeinek, mellyel egy új ipari teljesítmény mérce jött létre, amely maximális mérési konzisztenciával és megbízhatósággal párosul.

Innovatív forma, megfelel a legmagasabb szintű követelmények-nek és gyári igénybevételeknek. Megbízhatóságra tesztelve!
Az újszerű kialakítás kiváló teljesítményt és megbízható mérési eredményt biztosít bármely munkakörnyezetben, miközben a FAROBlu™ kék lézer technológiája segítségével kategóriájában a legjobb letapogatási képességeket biztosítja. Minden Quantum terméket a gyártó szívósságra tesztel, és készre szerel a pontosság és a legjobb teljesítmény biztosítása érdekében.

Kitűnő ergonómia és használhatóság
Az új ergonomikus kialakítás, az összsúly optimalizálás, valamint az olyan új funkciók kombinálása révén, mint például a szerszám nélküli gyors csere vagy a kinematikus intelligens szondák, ezek a berendezések páratlan szabad mozgást és mérési élményt nyújtanak a felhasználók számára.

Nagy sebességű vezeték nélküli adatátvitel
A kifinomult és hatékony elektronikus kialakítás kiemelkedő megbízhatóságot és optimális vezeték nélküli működést tesz lehetővé a letapogatás és szonda használata számára, ezáltal páratlan módon biztosítja a részegységek elérését bárhol egy műhely területén.

Kiterjesztett akkumulátoros használat
A cserélhető akkumulátornak köszönhetően az eszköz hosszabb ideig kábel nélkül is használható, így könnyen megközelíthetjük a munkadarabokat anélkül, hogy külső tápegységre lenne szükségünk.

“A FARO elkötelezett a megújulás és az ipari fejlesztések iránt. A vállalat célja, hogy minőségi és hatékony termékeivel vezesse az iparágat az újabb generációs megoldások felé.” – jelentette ki Joseph Arezone, Kereskedelmi Vezető. “Épp ezért fontosnak tartjuk, hogy olyan termékeket dobjunk piacra, melyek tükrözik elképzeléseinket és megfelelnek a legszigorúbb szabványi és törvényi előírásoknak, így az ISO 10360 – 12:2016-nak és az IEC 60068-2-nek. A mérőkarok felhasználóinak is fel kell ismernie, mennyire fontosak ezek a követelmények, és olyan termékeket kell vásárolniuk és alkalmazniuk, amelyek megfelelnek ezeknek a kihívást jelentő előírásoknak.”

A legfontosabb műszaki paraméterek:
 • Mérési tartományok: 2,5 - 3,0 - 3,5 - 4 m átmérőjű gömb
 • SPAT pontosság: 0,035 mm-tól
 • Tartozékok: 3 és 6 mm-es egyedi tapintók csak a Quantumhoz, rögzítő talp, akkumulátor, kábelek, hordozó doboz, kalibrációs jegyzőkönyv, minőségi tanúsítvány
 • AutoSleep funkció - a használaton kívüli alkatrészek kikapcsolása
 • Vezeték nélküli kapcsolat a számítógéppel: Bluetooth és WiFi
 • 8 ponton működő, gyors hőmérséklet-kompenzáció
 • 1 vagy 2 akkumulátorról is működtethető
 • Rendkívül alacsony tömeg

 • <<< FARO® Mérőkarok...

  FARO® Mérőkarok, mérőgépek

  Visszahívást kérek

  Cím
  1224 Budapest, Dózsa György út 105.
  Telefon
  +36-1-424-1705
  Nyitva tartás
  Iroda és raktár - Hétfő-Csütörtök - 8.00-15.00-ig
  Péntek - 8.00-14.00h között
  (Telefonos elérhetőség hétfőtől szombatig 7.30-18.00 óra között: 06 30 / 9349-611 )
  Az oldal böngészésével elfogadod, hogy cookie-kat használjunk, amiket jobb szolgáltatás nyújtás érdekében használunk fel. További információk